Den viktiga munhygienen

En god munhygien är viktig då den hjälper till att förhindra hål och andra problem du kan få i munnen. Att skapa en god munhygien är inte svårt och här nedanför har vi tagit upp tips om hur du kan förbättra din munhälsa.

Vad innebär en god munhygien?

Om du har en bra munhygien ser dina tänder och din mun fin och fräsch ut. Det finns ingen plack på dina tänder och inga spår av matrester eller andra orenheter på tänderna. Dessutom har ditt tandkött en rosa färg och gör varken ont eller blöder när du bland annat borstar dina tänder. Du upplever inte heller problem med dålig andedräkt om din munhygien är bra. Läs mer här om du har du problem med dina tänder eller din mun.

En bra daglig munvårdsrutin

Det du behöver för att ha en bra munhälsa är en tandborste av någon sort, tandtråd och munskölj. Du bör borsta dina tänder morgon och kväll samt använda tandtråd efter tandborstningen. Både morgon och kväll bör du borsta dina tänder i ungefär två minuter för att se till så att alla orenheter är borta. Avslutningsvis bör du använda munskölj för att få en fräsch känsla i munnen.

Kommentarer är stängda.