Vad vetegräs kan göra för din hälsa

En superfood som blivit alltmer populär på grund av dess hälsofrämjande egenskaper. Vetegräs har väckt ett stort intresse på senaste tiden och med hjälp av gräset kan du göra juice, äta det rått eller torka det. Oftast sälj det i hälsokostbutiker som färdigpaketerad i form av pulver- eller tablettform.

Vad vetegräs kan göra för din hälsa

Du hittar få naturliga produkter som innehåller ett så pass varierat antal vitaminer, mineraler, proteiner och aminosyror. Vetegräs, enligt analyser, ska innehålla rikliga mängder av vitaminerna C, A, E, K och de flesta B-vitaminerna.

Magnesium, selen, koppar, järn och kalcium kan även hittas i vetegräs. Vetegräs är naturens egna multivitamin.

På grund av dessa essentiella näringsämnen kan det rensa din kropp från gifter och till och med hjälpa ditt välmående. Vetegräs är därmed bra för ditt immunförsvar. Forskning tyder på att de kan motverka infektioner då det har en del naturliga antimikrobiella egenskaper.

Andra hälsopåstående om vetegräs är att det främjar mag- och tarmkanalen, uppmuntrar god leverhälsa, diabetes och ser till att du har en god allmänhälsa.

Nu kanske du förstår varför det har blivit ett av det mest populära kosttillskottet. Läs mer på nätet om vetegräs och dess fördelar.

Kommentarer är stängda.